• Arhiv Vojvodine
  • Arhiv Vojvodine

МЕЂУНАРОДНА НЕДЕЉА АРХИВА 2022.

on .

 

МЕЂУНАРОДНА НЕДЕЉА АРХИВА 2022.

Од понедељка 6. јуна до петка 10. јуна 2022. Међународни архивски савет обележава четврту Међународну недељу архива 2022. (#IAW2022) са темом „Ви сте aрхив” (#ArchivesAreYou) и Међународни дан архива 9. јуна 2022. године.

Ова тема је првобитно покренута као део треће МАС-ове кампање на друштвеним мрежама која је претходила Међународној недељи архива 2022. године, са циљем да позове архивисте и администраторе докумената, као и организације које се баве заштитом архивске грађе и управљањем документарним материјалом да се придруже Међународном архивском савету у виртуелној дебати о томе шта значи бити архивист и шта архивска грађа заправо одражава: приче.

Током Међународне недеље архива 2022. наведена виртуелна дебата ће бити проширена садржајним програмом вебинара и интерактивном мапом како би се показало свету како и зашто сте Ви архив.

Сви заинтересовани могу да се путем друштвених мрежа придруже Међународној недељи архива 2022. #IAW2022 и покажу зашто су и они Архив #ArchivesAreYou укључивањем у МАС-овe пројекте промоције архива узимањем учешћа у следећим активностима:

  • На својим Твитер налозима могу да поделе хештег МАС-ове треће кампање на друштвеним мрежама ICA third social media campaign #ArchivesAreYou: Use the hashtag #ArchivesAreYou, тако што ће одговарати на питања која ће МАС делити са архивистима и администраторима докумената. Са МАС-овог налога на Trello платформи може се преузети промотивни материјал за кампању #ArchivesAreYou.
  • #IAW2022 Webinars Током пет дана посвећених Међународној недељи архива 2022. Секретаријат и чланови МАС-а ће бити домаћини виртуелним дебатама, које треба да подстакну даље дијалоге о новим технологијама у области архивистике, актуелном позиву за пријаву на Програм нови стручњаци, предстојећим пројектима и ажурирању послова које МАС ради за своје чланове. Детаљније информације о вебинарима могуће је пронаћи на МАС-овој веб страни https://www.ica.org/en/iaw2022-webinars

Архив Војводине ће у оквиру Међународне недеље архива 2022. и Међународног дана архива и Дана Архива Војводине, 9. јуна 2022. у 13.00 часова отворити изложбе „Rewomen – европско женско сећање” и „Нова Србија и Славеносрбија у Руском царству половином 18. века”.

0
0
0
s2sdefault

Контакт подаци

Адреса: Жарка Васиљевића 2A,
21101 Нови Сад
Тел.: +381 21 4891 800
Факс: +381 21 522 332
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Захтеви странака:
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сала за истраживаче:
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.