• Arhiv Vojvodine
  • Arhiv Vojvodine

ФЕСТИВАЛСКИ ДАН ИНКЛУЗИВНОГ МУЗИЧКОГ ФЕСТИВАЛА „СРЦА У ХАРМОНИЈИ” – „HEARTS IN HARMONY 2022”

on .

 

ФЕСТИВАЛСКИ ДАН ИНКЛУЗИВНОГ МУЗИЧКОГ ФЕСТИВАЛА ,,СРЦА У ХАРМОНИЈИ” – „HEARTS IN HARMONY 2022”

Дана 6. маја 2022. године у Aмфитеатру Архива Војводине, под слоганом „ПРИБЛИЖИМО СЕ ЈЕДНИ ДРУГИМА у изузетно топлој атмосфери протекло је фестивалско вече Међународног инклузивног музичког фестивала Срца у хармонијиHearts in Harmony 2022, који је дванаести пут за редом организовало Удружење грађана „Вера љубав нада из Новог Сада, под руководством Миодрага Мише Близанца.

Подршку пројекту дали су Министарство омладине и спорта Аутономне Покрајине Војводине, Покрајински секретаријат за културу, информисање и односе са верским заједницама, Град Нови Сад – Управа за културу, Архив Војводине и студио „In vivo”.

Фестивал Hearts in Harmony (Срца у хармонији) је догађај који се одржава под патронатом Europa Cantat и Европске уније и подразумева активно учешће особа са инвалидитетом и деце са сметњама у развоју на јавним наступима, концертима, у радионицама током фестивала.

Циљ манифестације пре свега јесте показивање постигнућа особа са инвалидитетом и већа видљивост, затим афирмација културног стваралаштва младих, посебно младих са инвалидитетом као маргинализованих група, као и јачање инклузије кроз заједнички наступ младих редовне популације.

Након поздравне речи Миодрага Близанца, речима подршке присутнима се обратила госпођа Љиљана Кокотовић, саветник градоначелника Града Новог Сада.

Понос Новог Сада, инклузивни хор Исон, на себи својствен начин, започео је свој наступ Јутарњом молитвом Филарета Московског и извођењем песме „Молитва” уз музичку пратњу на хармоници свога члана, Радована Недељкова. Хору Исон придружио се у томе комплетан аудиторијум.

 Централни део догађаја било је извођење монодраме „НЕБЕСКИ ДИВАН ТОШЕ АЧАНСКОГ” присутног аутора Владимира Бајића, у режији Миодрага Близанца. Наиме, као резултат истрајног рада, вере и љубави, из подршку мајке Драгане Живановић (у својству помоћника режисера), монодраму је, фасцинирајући све присутне, извео Бојан Живановић, млада особа са инвалидитетом, уз музичку пратњу Миодрага Мише Близанца и Тамбурашког оркестра КУД Бриле из Беочина.

0
0
0
s2sdefault

Контакт подаци

Адреса: Жарка Васиљевића 2A,
21101 Нови Сад
Тел.: +381 21 4891 800
Факс: +381 21 522 332
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Захтеви странака:
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сала за истраживаче:
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.