• Arhiv Vojvodine
  • Arhiv Vojvodine

АРХИВУ ВОЈВОДИНЕ ДОДЕЉЕНА ПЛАКЕТА „ПОНОС”

on .

Архиву Војводине додељена плакета „Понос”

Поводом обележавања 174. годишњицe одржавања Мајске скупштине, у Клубу посланика Скупштине Аутономне Покрајине Војводине, 18. маја, у знак захвалности свечано су додељена признања појединцима који су у претходном периоду својим личним залагањем помогли рад и напредак Покрајинске скупштине, док је институционално признање тим поводом додељено Архиву Војводине.

Плакете под називом „Понос” и захвалнице, добитницима је на свечаности уручио др Никола Бањац, генерални секретар Скупштине АП Војводине.

Поред Архива Војводине, плакете и захвалнице су добили: Александар Софић, члан Покрајинске владе и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу; Дмитар Станишић, покрајински посланик, председник Посланичке групе „Александар Вучић – за нашу децу” у Скупштини АП Војводине и члан скупштинских одбора за питања уставно-правног положаја Покрајине и за прописе; Петар Ђурђев, историчар и директор Историјског архива Града Новог Сада; Желимир Мрдаљ, пуковник полиције и начелник Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици и Даница Вигњевић, адвокат.

У име Архива Војводинe, признање је примио директор Архива, др Небојша Кузмановић, а свечаности је присуствовала и Љиљана Дожић, руководилац Одељења за документацију, информације и информациони систем.

У склопу обележавања 174. годишњицe одржавања Мајске скупштине у Скупштини АП Војводине, 16. маја, отворена је Спомен-соба посвећена најзначајнијим догађајима и личностима из прошлости АП Војводине, чија дела су допринела изградњи слободе, равноправности и напретка као темељних принципа и стубова наше отаџбине. У припремању ове изложбене поставке учествовао је и Архив Војводине.

0
0
0
s2sdefault

Контакт подаци

Адреса: Жарка Васиљевића 2A,
21101 Нови Сад
Тел.: +381 21 4891 800
Факс: +381 21 522 332
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Захтеви странака:
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сала за истраживаче:
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.