• Arhiv Vojvodine
  • Arhiv Vojvodine

Конзерваторска конференција у Будимпешти

on .

Конзерваторска конференција у Будимпешти

У државном архиву Мађарске у Будимпешти, 20. и 21. новембра 2019, одржана је Међународна конзерваторска конференција и Workshop под називом Сачувајмо оригинал III. Конференцији су присуствовали представници Архива Војводине, конзерватори мр Вишња Николић и Маја Јокмановић и архивиста Шаролта Картаг Миладинов.

 Првог дана конференције презентовани су радови стручњака – конзерватора архивске грађе и уметничких дела на папиру, у којима су представљени резултати конзерваторских испитивања, методологије рада и студије случаја. Том приликом представљен је и рад под називом Микробиолошки аспект различитих метода деконтаминације архивске грађе чији су аутори мр Вишња Николић, конзерватор папира из Архива Војводине и др Ана Томић, асистент са Технолошког факултета у Новом Саду, са Катедре за биотехнологију и фармацеутско инжењерство. Излагање је на мађарски језик преводила Шаролта Картаг Миладинов, архивиста.

У среду, 21. новембра, у радионици за конзервацију папира Државног архива Мађарске, Ђула Гајдо, конзерватор-хемичар, одржао је Workshop са темом Рестаурација транспарентних папира.

 

0
0
0
s2sdefault

Контакт подаци

Адреса: Жарка Васиљевића 2A,
21101 Нови Сад
Тел.: +381 21 4891 800
Факс: +381 21 522 332
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Захтеви странака:
E-mail:Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.