• Arhiv Vojvodine
  • Arhiv Vojvodine

Прослављени филмски редитељ и сценариста Желимир Жилник у посети Архиву Војводине

on .

Прослављени филмски редитељ и сценариста Желимир Жилник у посети Архиву Војводине

Прослављени филмски редитељ и сценариста Желимир Жилник посетио је данас Архив Војводине.

Састанку са Желимиром Жилником присуствовали су директор Архива Војводине др Небојша Кузмановић и социјални антрополог и археолог Кристијан Обшуст.

Током разговора, Желимир Жилник и директор Архива разговарали су о могућностима сарадње у контексту снимања филма према записима готово непознатог рукописа Дагласа Долда, Американца који је оставио драгоцена сећања на време окупације Србије 1915. године, a чија су сведочанства објављена у књизи „Авантура на Балкану 1915ˮ, на српском и енглеском језику у издању Архива Војводине. У контексту потенцијалног пројекта снимања поменутог филма, Желимир Жилник је обавио консултације са колегама и продуцентима у Србији и Сједињеним  Америчким Државама у којима постоји интересовање за  реализацију овог кинематографског пројекта.

Такође, Желимир Жилник се упознао са делатношћу и пројектним активностима Архива, при чему је обишао изложбу „Просветни и културни живот Словака у Бачком Петровцу између два светска ратаˮ, као и један од депоа Архива.

Др Небојша Кузмановић и Желимир Жилник су постигли договор да прослављени редитељ личну архиву и документацију везану за више деценија свог стваралаштва уступи Архиву Војводине, где ће бити обрађена у форми личног фонда.

0
0
0
s2sdefault

Контакт подаци

Адреса: Жарка Васиљевића 2A,
21101 Нови Сад
Тел.: +381 21 4891 800
Факс: +381 21 522 332
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Захтеви странака:
E-mail:Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.