• Arhiv Vojvodine
  • Arhiv Vojvodine

51. саветовање хрватских архивиста

on .

51. саветовање хрватских архивиста

У Славонском Броду, у периоду од 22. до 25. октобра 2019. године, одржано је 51. саветовање хрватских архивиста, у организацији Хрватског архивистичког друштва и Државног архива у Славонском Броду.

Тема овогодишњег саветовања била је Управљање електроничким градивом и сувремена архивска пракса. Саветовању су присуствовали архивисти из државних архива у Хрватској, представници регистратура и гости представници архива у Словенији, БиХ и Србији, као и представници Министарства културе Хрватске. Из Архива Војводине световању је присуствовала Милена Поповић Субић, помоћник директора.

На почетку, учеснике саветовања поздравили су у име домаћина директор  Државног архива у Славонском  Броду Иван Медвед и председница ХАД-а Силвија Бабић, а учесницима су се обратили и представник Министарства и директор Хрватског Државног архива у Загребу.

Саветовање се одвијало кроз пленарне седнице: Управљање документарним градивом; Дуготрајно очување електроничкога градива; Пропитивање темељних архивистичких принципа у е-окружењу; Постојећи/потребни капацитети у јавним архивима; Могућност ЕУ финансирања. Извештаји о раду секција поднети су на крају саветовања.

У оквиру саветовање уприличен је и обилазак Славонског Брода, посета Фрањевачком самостану Церник и ручак у Кући дида Туње.

0
0
0
s2sdefault

Контакт подаци

Адреса: Жарка Васиљевића 2A,
21101 Нови Сад
Тел.: +381 21 4891 800
Факс: +381 21 522 332
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.