• Arhiv Vojvodine
  • Arhiv Vojvodine

Небојши Кузмановићу уручена пригодна диплома за активну сарадњу са Матицом словачком

on .

Небојши Кузмановићу уручена пригодна диплома за активну сарадњу са Матицом словачкомДиректор Архива Војводине, др Небојша Кузмановић, присуствовао је свечаној седници Скупштине Матице словачке у Бачком Петровцу и том приликом му је уручена пригодна диплома „Pamätný list“.

Свечана седница је одржана у оквиру традиционалног фестивала Словачке народне свечаности, од чијег се оснивања ове године навршило сто година. Тим поводом, председник Матице словачке, Јан Бртка, уручио је диплому „Pamätný list“ и исказао посебну захвалност Небојши Кузмановићу за активну сарадњу са Матицом словачком, подршку словачкој култури и за рад на јачању националне и духовне свести и културног идентитета Словака у Србији.

Централна манифестација је одржана у Словачком војвођанском позоришту. На том догађају присуствовали су многобројни званичници, међу којима и председник Владе Републике Словачке, Петер Пелегрини. Директор Архива Војводине Небојша Кузмановић је том приликом словачком премијеру поклонио најновије архивско издање – Колективни идентитет Словака у Србији.

Словачке народне свечаности су отворене 4. августа у Бачком Петровцу, а трајале су до 11. августа на различитим локацијама, од којих је једна и Архив Војводине, где је 5. августа отворена мултимедијална тематска изложба архивских докумената: „Просветни и културни живот Словака између два светска рата у Бачком Петровцу“.

0
0
0
s2sdefault

Контакт подаци

Адреса: Жарка Васиљевића 2A,
21101 Нови Сад
Тел.: +381 21 4891 800
Факс: +381 21 522 332
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.