• Arhiv Vojvodine
  • Arhiv Vojvodine

Освајање Петроварадинске тврђаве – радионицa за децу у Архиву Војводине

on .

Освајање Петроварадинске тврђаве – Радионицa за децу у Архиву ВојводинеАрхив Војводине први пут ове године учествује на манифестацији „Новосадско BIG дечије летоˮ у организацији Дечијег културног центра Нови Сад, која се одржава од 2010. године. Тема манифестације овог лета је „Дунав је наше мореˮ, а циљ је да се код деце кроз низ различитих садржаја подстакне развој креативности, самосталности и откривање личних афинитета и талената.

Данас 9. августа 2019. године одржана је радиница под називом „Освајање Петроварадинске тврђаве”, на којој су се деца упознала са историјом Петроварадинске тврђаве, када је настала, због чега, шта се испод ње налази и како су изгледале војне униформе тада, а како изгледају данас. Радионицу су водили Илдико Мергеш, виши архивиста, мр Дејан Јакшић, архивски саветник и архивиста Љиљана Бубњевић, са својим колегама.

Радионице су се одржавале у периоду од 5. до 9. августа сваки дан од 10 до 12 часова у галеријском простору и ограђеном дворишту установе, на адреси Жарка Васиљевића 2А.

0
0
0
s2sdefault

Контакт подаци

Адреса: Жарка Васиљевића 2A,
21101 Нови Сад
Тел.: +381 21 4891 800
Факс: +381 21 522 332
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.