NAJNOVIJE VESTI

Konferencija Društva mađarskih arhivista u Pečuju

on .

Na trodnevnoj godišnjoj konferenciji Društva mađarskih arhivista u Pečuju od 08. jula do 11. jula 2018. godine učestvovala je delegacija Arhiva Vojvodine u sastavu: direktor dr Nebojša Kuzmanović, viši arhivista Žužana Mezei i arhivista Šarolta Kartag. Tema ovogodišnje konferencije je bila Dostupnost arhivske građe – Arhivi i javnost. Pored stručnog usavršavanja, konferencija je pružala mogućnosti da arhivisti iz regiona ostvare saradnju. Bilo je više od 250 učesnika iz Mađarske, Austrije, Poljske, Ukrajine, Nemačke, Slovačke, Slovenije, Češke, Rumunije, Srbije i Hrvatske.

 

Arhiv Vojvodine – Dr Nebojša Kuzmanović stupio na dužnost v. d. direktora

on .

Zaposleni u Arhivu Vojvodine i dr Nebojša Kuzmanović, koji je stupio na dužnost v. d. direktora, na prigodnoj svečanosti povodom odlaska u penziju Branimira Andrića, dosadašnjeg v. d. direktora

Obeležena 92. godišnjica Arhiva Vojvodine i Međunarodni dan arhiva, 9. jun

on .

U prisustvu brojnih gostiju i prijatelja Arhiva Vojvodine, Dragana Milošević, pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama je uručila uverenja arhivistima koji su u prolećnom roku položili arhivistički ispit.

Takođe je prisutnim gostima prezentovan trogodišnji rad na digitalizaciji Zbirke matičnih knjiga, kao i hardverska jedinica u istraživačkoj sali Arhiva, kojom istraživači mogu sami da istražuju genealogiju svojih porodica.