Електронска издања Архива Војводине

Прегледајте електронска издања у популарном формату листајуће књиге

 

Архива дешавања

Kонференцијa Друштва мађарских архивиста у Печују

На тродневној годишњој конференцији Друштва мађарских архивиста у Печују од 08. јула до 11. јула 2018. године учествовала је делегација Архива Војводине у саставу:  директор др Небојша Кузмановић, виши архивиста Жужана Мезеи и архивиста Шаролта Картаг.  Тема овогодишње конференције је била Доступност архивске грађе – Архиви и јавност. Поред стручног усавршавања, конференција је пружала могућности да архивисти из региона остваре сарадњу. Било је више од 250 учесника из Мађарске, Аустрије, Пољске, Украјине, Немачке, Словачке, Словеније, Чешке, Румуније, Србије и Хрватске. 

 

Архив Војводине – Др Небојша Кузмановић ступио на дужност в. д. директора

Запослени у Архиву Војводине и др Небојша Кузмановић, који је ступио на дужност в. д. директора, на пригодној свечаности поводом одласка у пензију Бранимира Андрића, досадашњег в. д. директора

 

Обележена 92. годишњица Архива Војводине и Међународни дан архива, 9. јун

У присуству бројних гостију и пријатеља Архива Војводине, Драгана Милошевић, покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама је уручила уверења архивистима који су у пролећном року положили архивистички испит.

Такође је присутним гостима презентован трогодишњи рад на дигитализацији Збирке матичних књига, као и хардверска јединица у истраживачкој сали Архива, којом истраживачи могу сами да истражују генеалогију својих породица.

Презентери су били Дејан Маодуш и Милена Јанков, а сарадници на Пројекту су били: Драгана Катић, Вишња Николић, Маја Јокмановић, Александар Павловић, Владимир Мучибабић, Татјана Цавнић, Драган Танасковић и Огњан Илић.  

ДИГИТАЛНИ КОРАК У БУДУЋНОСТ

ОСМИ ЈУН 2018. ГОДИНЕ (ПЕТАК), У 11 ЧАСОВА У ЗГРАДИ АРХИВА ВОЈВОДИНЕ

Модерно време захтева напредак на свим пољима пословања. Архив Војводине као институција која прати модерне токове и захтеве истраживача, успео је да дигитализује Збирку матичних књига Војводине и на тај начин омогући коришћење ових података у дигиталном облику.

АРХИВ ВОЈВОДИНЕ учествује у националној манифестацији МУЗЕЈИ ЗА 10

Национална манифестација „Музеји за 10“ одржава се од 14. до 20. маја 2018. у музејима и сродним установама културе широм Републике Србије.Више информација о манифестацији можете пронаћи на сајту Манифестације. http://www.muzejisrbije.rs/

Контакт подаци

Адреса: Жарка Васиљевића 2А,
21000 Нови Сад
Тел.: +381 21 4891 800
Факс: +381 21 522 332
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.